Sivut

27.7.2014

Kuusitoista varpusta, kaksi kanikoppia ja oppitunti grillin puhdistuksesta

Kuusitoista varpusta

Kylvin nurmikon siemeniä jyrsittyjen tammen kantojen jättämiin aukkoihin. Siitä alkoi elämä puutarhassa.

Aina kun astuin ulos, kuului outo humahdus. Mongolian vaahteran lehdet heilahtelivat ja puu rapisi. Onkohan siellä oravia?

Juttu selvisi: varpusia! Ne pitävät siemenistä niin paljon, etteivät ne enää vaivaudu lentämään pois, jos joku tulee. Tässä on 16 varpusta syömässä nurmikon siemeniä. Pitää varmaan kylvää lisää.

 

Kaksi kanikoppia


  Pihaan on ilmestynyt kaksi puista kehikkoa.


Yhdellä sivulla on luukku. Näyttää kanikopilta.


Tee-se-itse -timpuri on sahannut ja ruuvaillut ahkerasti viimeaikoina.


Näistä tulee lehtikomposteja. Pihalla on yksi vanha parin kuution puinen kompostilaatikko. Viime syksynä hankittiin väliaikainen komposti, muutaman euron metallilankakehikko. Siitä haluttiin nyt eroon. Kolme kompostilaatikkoa on minimi. Kompostit on tyhjennetty puun juurelle odottamaan uutta järjestystä.

Nämä puukehikot on jalostettu marketin lehtikompostista. Myynnissä oleva kehikko oli 70 cm korkea eikä siinä ole aukkoa. Kehikko pitää purkaa, kun ottaa mullan käyttöön. Kolmesta 70 cm:stä kehikosta tuli kaksi metrin korkuista. Pasi vahvisti niitä ja teki saranalliset aukot. Marketti ei enää tunnistaisi näitä.


Vieraille pitää tietysti esitellä uudet kompostit. Ihailemassa Saska.


 Tässä on uusi lehtikompostisetti. Uusista kehikoista puuttuu enää pönkät ovista. Aidan nurkkaan piti jättää koko, kun siellä on yllätys yllätys kivi. Haaveilen löhötuolista tähän kompostien viereen. Tässä olisi kiva lukupaikka.

Grillin puhdistamisesta

Grillistä voi puhdistaa tuhkat monella tavalla. Pasilla on more power -vaihtoehto: teollisuusimuri. Vähän jatkojohtoa ja kas, tulee taatusti puhdasta.

 Kaikkea! Ihmettelee myös Iida.

Ei kommentteja: