Sivut

3.7.2014

Lomakastelija kasvihuoneeseen ja kato kasvimaalla



Eipäs tullut mieleen! Pihalla olevan kasvimaan kastelu hoituu luonnonmenetelmällä, mutta kasvihuoneeseen tarvitaan lomakastelija.

Vesijohtoon liitettäviä kastelijoita on marketit pullollaan, mutta sellaista ei haluttu. Vesihana jätettäisiin auki jonkin kasteluletkusysteemin varaan. Huh!

Kauhealla googlauksella sattui silmiin Blumat-tippukastelujärjestelmä. Soittokierroksen jälkeen sellainen löytyikin, Mäntsälästä. Sinne!

Luulisi että kehä III:n sisäpuolelta löytyy kaikki, mitä ihminen tarvitsee. Ei pidä paikkaansa. Vähän kauempana marketeissa on parempi valikoima. Pitäisi tilata netin kautta, mutta kun siihen kuluu aikaa. Tavara pitää saada heti.



Blumat on yksinkertainen järjestelmä.  Keraamiset porkkanan muotoiset anturit tökätään multaan ja yhdistetään letkulla vesisäiliöön.



Keraaminen osa tunnistaa, milloin multa on kuivaa, ja imaisee vettä vesisäiliöstä. Kasteluvesi tippuu kasvin juurelle pienestä letkunpäästä. Vesisäiliön tulee olla puoli metriä korkeammalla kuin kasteltavat kasvit. Piti rakentaa vesitorni pikkupöydän ja muovilaatikon avulla.

Ulkona kasvimaalla olevat kasvit lonttasin vedellä litimäräksi ja peittelin osaksi harsoilla.

Ilmat olivat sitä, mitä olivat. Takaisin tullessa kasvihuoneessa kaikki oli kunnossa, kastelujärjestelmä oli toiminut. Ulkona kasvimaalla oli käynyt kato. Kaikki kurkun taimet olivat kuolleet. Kasvatin kurkut itse siemenestä. Ne itivät oikein hyvin. Niitä oli pari kasvilavallista ulkona kasvamassa. Kaikki kuolivat kylmyyteen ja sateeseen.

Kävin taimikaupassa kyselemässä kurkun taimia. Kauppiaan mukaan olin noin kolmaskymmenes kyselijä, eikä taimia tietenkään ollut.


Kaksi parhaimmassa kunnossa ollutta siirsin kasvihuoneeseen teho-osastolle. Niistäkin toinen kuoli heti, toinen jatkaa pitkävartisena köynnöksenä.


Ei kommentteja: